Informațiile ascunse de guvernul chinez despre numărul persoanelor infectate de COVID-19

Ultima actualizare: 23-03-2020 10:35
coronavirus
Getty

Potrivit unor date clasificate ale guvernului chinez, numărul celor infectați cu COVID-19 poate fi mult mai mare decât s-a crezut iniţial.

Conform acestor date, la sfârşitul lunii februarie peste 43.000 de persoane ar fi fost depistate pozitiv fără a avea vreun simptom, relatează South China Morning Post.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 care au prezentat foarte târziu sau nu au simptome ar ajunge la o rata de 1/3 dintre persoanele care au fost confirmate pozitiv.

Oamenii au fost plasaţi în carantină, dar cu toate acestea nu au apărut în rapoartele oficiale.

La vremea respectivă datele publicate oficial indicau 80.000 de persoane.

Cercetărorii nu reuşesc deocamdată să se pună de acord în privinţa rolului pe care îl au pacienţii asimptomatici în răspândirea virusului şi cât de contagioase sunt aceste persoane.

Tot mai mulți ercetători au început să pună la îndoială informaţiile oficiale publicate de Organizaţia Mondiale a Sănătăţii potrivit cărora ”transmiterea asimptomatică este extrem de rară”.

Organizația Mondială a Sănătății clasifică toate persoanele care testează pozitiv ca cazuri confirmate, indiferent dacă au simptome sau nu.

În schimb, Statele Unite, Marea Britanie și Italia pur și simplu nu testează oameni fără simptome, în afară de personalul medical care este expus prelungit la virus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO