Incredibil!Bebelus salvat, dupa ce medicii i-au lipit o artera cu superglue

31-05-2010 00:00

Alfie Dale

Miracol in Marea Britanie! Dupa ce a fost diagnosticat cu o afectiune rara, medicii nu i-au dat nicio sansa de supravietuire lui Alfie Dale. Asta pana cand l-au operat pe creier, i-au lipit o artera cu Superglue, iar copilul si-a revenit.

Alfie Dale s-a nascut cu o malformatie rara, cunosocuta sub numele de Vena lui Galen. Afectiunea se manifesta prin inflamarea creierului si duce la deces. 20 de copii se nasc anual in Marea Britanie cu aceasta afectiune.

Cu toate ca exista o operatie - foarte complicata - care salveaza copiii nascuti cu teribila malformatie, niciodata nu a fost facuta unui bebelus atat de mic. Mai mult, patru copii, de 36 de saptamani, pe care medicii i-au operat in incercarea disperata de a le salva viata, nu au supravietuit.

“Este un miracol ca Alfie traieste. Nu ne-am facut sperante, dar este un mic luptator. A batut toate prongosticurile”, a spus Alyssa, mama de 30 de ani a lui Alfie, care are un frate geaman, Charlie.

Doctorii de la University College Hospital din Londra au decis sa ii faca cezariana lui Alyssa, cand era insarcinata in 33 de saptamani, dupa ce au descoperit probleme cu dezvoltarea gemenilor.

Aflie a fost dus de urgeanta la Spitalul Great Ormond Street, unde medicii au decis sa-l opereze: i-au introdus in creier un cateter, apoi au sigilat artera cu globule de Superglue medical.

De atunci, Alfie a mai trecut printr-o operatie si se simte bine. Este acasa in Stockton-on Tess, Clevelans, cu familia. “Gemenii se simt grozav, iar Alfie nu mai are nevoie de tratament, din moment ce operatia a fost un success. (…) Pare greu de crezut , dar lipiciul i-a salvat viata fiului meu”, a spus Alyssa.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26