Incident terorist la o bază militară din SUA. Ce spune FBI despre atacatorul care a murit

Ultima actualizare: 22-05-2020 16:02
baza navala corpus christi
Shutterstock

Poliţia federală americană a lansat o anchetă antiteroristă după ce un bărbat a deschis focul într-o bază militară în Texas, rănind uşor o persoană, înainte să fie ucis, relatează AFP.

Suspectul ”a murit”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoarea de cuvânt a FBI, Leah Graves, fără să precizeze dacă acesta s-a sinucis sau a fost ucis prin împuşcare. O persoană era căutată în cadrul anchetei, a anunţat ea, potrivit news.ro.

”Faptele sunt de natură teroristă”

 

”Am concis că faptele din această (joi) dimineaţa la baza aeronavală Corpus Christi sunt de natură teroristă”, a declarat ea.

”Atacul a avut loc aproximativ la ora 6.15 (n.r. 14.15, ora României). Un marinar a fost rănit”, a anunţat, pe Twitter, filiala FBI din Houston, precizând că persoana rănită ”este sănătoasă” şi că urma să fie externată în aceeaşi seară.

O purtătoare de cuvânt a bazei Corpus Christi, Françoise Kieschnick, a anunat anterior că atacatorul a fost implicat într-un schimb de focuri cu forţe de securitate.

Cât de importantă este baza de la Corpus Christi

 

Baza navală Corpus Christi, situată în sudul Texasului, este unul dintre cele mai mari centre de formare de piloţi din Statele Unite.

În afară de piloţi americani, în bază se formează numeroşi piloţi aliaţi.

În decembrie 2019, un militar saudit aflat în formare la baza navală Pensacola din Florida a ucis trei militari americani şi a rănit alţi opt, înainte să fie ucis prin împuşcare de către poliţie.

Autorităţile americane au anunţat luni că autorul acestui atac armat se afla în contact strâns, de anu de zile şi până cu o zi înainte de atac, cu organizaţia jihadistă Al-Qaida.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO