Americanul care a evadat din inchisoare acum 56 de ani va fi eliberat legal. Povestea lui pare desprinsa dintr-un film

Ultima actualizare: 28-02-2016 16:45
Frank Freshwaters - CBSN

A evadat din inchisoare in urma cu 56 de ani, a fost prins de politie acum cateva luni, iar acum urmeaza sa-si recapete libertatea in mod legal.

Povestea americanului pare desprinsa din celebrul film, adaptare dupa romanul lui Stephen King, "Inchisoarea Ingerilor", relateaza CNN.

Frank Freshwaters, un barbat care a evadat din Penitenciarul Mansfield, din statul american Ohio, a fost prins saptamana trecuta dupa ce a petrecut aproape 56 de ani fugind de autoritati.

Povestea desprinsa din filme a americanului a inceput in 1957, pe cand avea doar 20 de ani. Din cauza vitezei cu care conducea a ucis un pieton si a pledat vinovat la acuzatiile de omor involuntar. Initial, pedeapsa i-a fost suspendata, insa doi ani mai tarziu a incalcat interdictia de a se urca intr-o masina si a fost inchis la Penitenciarul din Mansfield, Ohio.

Aceasta inchisoare istorica a facuta celebra peste ocean de filmul The Shawshank Redemption/Inchisoarea Ingerilor, turnat partial aici la inceputul anilor '90, dupa inchiderea institutiei. Filmul spunea povestea lui barbat, condamnat pe nedrept la inchisoare. Dupa lansarea filmului fostul penitenciar Mansfield a ajuns popular sub numele de Shawshank, aici turnandu-se nemeroase alte pelicule.

In viata reala insa Frank Freshwaters a reusit sa evedaze in toamna lui 1959 dupa ce a fost transferat de la inchisoarea din Mansfield la o facilitate din apropiere. A petrecut apoi cinci decenii fugind de autoritati.

El a fost capturat vara trecuta, cand politistii l-au arestat in Florida, unde traia intr-o rulota sub o alta identitate. Autoritatile americane l-au urmarit timp de o saptamana iar cand i-au pus in fata o fotografie din momentul in care a fost arestat in 1957, barbatul a recunoscut ca este el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO