Incendiul din Israel nu a fost stins! 15.000 de oameni evacuati

04-12-2010 00:00

UPDATE: Se fac eforturi uriase in Israel pentru a stavili incendiile care parjolesc nordul tarii de aproape trei zile. Asta in conditiile in care pompierii si militarii de acolo sunt sprijiniti de o flotila internationala de elicoptere si avioane.

Lupta este inegala, mai ales ca, sambata, la Haifa au fost iar 29 de grade in aer.

In 24 de ore s-au topit 2.000 de hectare din Parcul National Carmel, de langa Haifa. 15.000 de localnici au fost evacuati din calea parjolului.

Sute de pompieri, politisti si militari israelieni incearca din rasputeri sa opreasca extinderea focarelor pe o seceta cum nu s-a mai vazut in aceasta perioada a anului de vreo sase decenii incoace.

Aspru criticate pentru neglinjenta si lipsa de mijloace pentru combaterea focului, autoritatile israeliene au recunoscut ca incendiile sunt departe de a fi controlate. In aceste conditii, oamenii obisnuiti nu ezita uneori sa-si puna viata in pericol, incercand sa salveze ce se poate din furia focului.

Oficialii avertizeaza ca incendiile si-ar putea schimba directia brusc, din cauza vantului, prinzandu-i astfel pe temerari intr-o adevarata capcana a mortii.
 

Tags: incendii, israel,


VIDEO PROTVPLUS.RO