Epidemia de coronavirus în Italia. Sunt 17 decese şi 650 de cazuri confirmate

Dată publicare: 27-02-2020 21:33
Dată actualizare: 27-02-2020 21:34


Autorităţile italiene au anunţat joi că numărul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 17, iar cel al persoanelor infectate este de 650.

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus în Italia a ajuns joi seară la 650 şi alte trei persoane au decedat în ultimele ore, ridicând la 17 numărul deceselor provocate în această ţară de coronavirusul COVID-19, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli, citat de agenţiile DPA şi EFE.

Cele trei persoane decedate au vârste de aproximativ 80 de ani şi provin din regiunea Lombardia, a indicat oficialul italian. Din cele 406 persoane infectate în această regiune, 216 au fost spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu. În acelaşi timp, numărul persoanelor vindecate pe ansamblul Italiei a ajuns la 45. 

 

15 cazuri de coronavirus în Spania

 

Tot joi, Spania a anunţat că au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire. Din total, 11 au călătorit recent în Italia. Unul dintre pacienţi se află în stare gravă. Este vorba despre un bărbat internat în Madrid.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 500 de cazuri confirmate.

Trei noi țări europene au anunțat primele cazuri de coronavirus

 

Danemarca, Norvegia şi Estonia au anunţat joi primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Danemarca a anunţat un prim caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors din nordul Italiei şi care se află într-o stare relativ bună, potrivit Agerpres.

De asemenea, Estonia a confirmat primul caz de contaminare cu coronavirus la un bărbat care s-a întors din Iran au relatat joi agenţiile de presă ruse TASS şi Interfax, citând autorităţi estoniene din domeniul sanitar.

În Norvegia, primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat la o persoană asimptomatică venită dintr-o zonă din China în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.


VIDEO PROTVPLUS.RO