O femeie însărcinată în 8 luni, scoasă cu forța de la metrou pentru că nu avea bilet

metrou
Instagram

O femeie din Suedia, însărcinată în opt luni, a fost scoasă cu forța de doi agenți de securitate de la metrou, unde se afla alături de fetița sa. Femeia nu avea bilet, susțin oficialii, conform BBC.

Femeia de culoare urcase în metrou fărăr bilet, iar conform conducerii de la metrou, se pare că cei doi agenți de securitate au acționat în modul acesta pentru că au fost ”forțați” de ceilalți pasageri care susțineau că femeia nu poate călători pentru că nu are bilet.

Agenții de securitate au fost forțați să acționeze așa pentru că mulți călători erau cu ochii pe ei, filmând reacția celor doi”, a declarat Henrik Palmer de la compania de transport public din Stockholm. Totuși, Henrik Palmer a recunoscut că incidentul nu a fost tratat corespunzător de cei doi agenți de pază.

Felul în care cei doi a acționat a fost filmat de ceilalți călători și a fost distribuit și pe rețelele de socializare.

Mulți călători, dar și internauți au criticat comportament celor doi, sugerând că femeia a fost tratată în acest fel fiidncă era de culoare. Însă, nimeni nu s-a gândit că sarcina femeii ar fi putut fi pusă în pericol.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Femeia a fost scoasă din metrou și ținută cu forța de cei doi bărbați. La toată scena a luat parte și fiica femeii care plângea speriată lângă mama sa. O altă călătoare a fost cea care a scos fata din metrou și a avut grijă de ea până când mama sa a fost eliberată și transportată la spital.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomorrow all the witnesses that came forth with their evidence will be making their own reports. . . In these two videos you can see the victim dragged out of the train, her child taken from her and whilst she attempts to stand up she is held down. The full video is over 5 minutes long and I will try and edit and put it up tonight or tomorrow. . . After everything the Swedish public was shown in the recent @kallafaktatv4 documentary about how aftiswedes are racially profiled and mistreated this shouldn’t surprise anyone even if the victim is pregnant. The victim is currently in the hospital and all I can do is hope the baby is alright because if anything happens to that child. There will be hell to pay.

A post shared by ᒪOᐯETTE ᒍᗩᒪᒪOᗯ (@action4humanity_se) on

Tot ce pot să fac este să sper că bebelușul este în regulă”, a scris femeia pe o rețea de socializare.

De cealaltă parte, reprezentanții companiei de transport au declarat pentru BBC că incidentul a fost investigat cu atenție, însă agenții de securitate au dreptul să rețină persoanele care nu respectă regulile.

"Ceea ce știm este că femeia a fost prinsă fără un bilet valid și i s-a dat amendă. A refuzat să plătească amenda, prin urmare, ea a fost rugată să iasă din metrou. Însă a refuzat și acest lucru, iar când angajații noștri au vrut să o scoată din metrou, ea a început să strige și să opună rezistență”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Organizația feministă anti-rasistă din Suedia a spus că acest caz nu este singular. În ultimele lunii, agenții de securitate folosind forța și în alte situații.

”Când vine vorba de oameni de culoare, am văzut că există multe dovezi în care agenții de securitate folosesc violența și uneori acest lucru este inutil”, a declarat președintele organizației, Alan Ali.

În cazul celor doi agenți de securitate, angajatorii au luat decizia de a-i suspenda. 

În urma acestui incident, atât compania de transport, cât și cea de securitate trebuie să organizeze cursuri de formare pentru ca angajații să poată evita astfel de situații.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Bărbat snopit în bătaie la metrou de un grup de tineri, printre care şi o fată. VIDEO şocant
Bărbat snopit în bătaie la metrou de un grup de tineri, printre care şi o fată. VIDEO şocant

Un bărbat a fost bătut cu bestialitate la metrou de către un grup de tineri, printre care şi o fată. Din păcate, victima a suferit leziuni cerebrale permanente.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.