În cazul unui război cu Coreea de Nord, în primele zile ar fi uciși și raniți 10.000 de soldați americani

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
kim jong un
Getty

Experții militari americani susţin că în cazul unui război între SUA şi Coreea de Nord, doar în primele zile ar fi răniți și uciși aproximativ 10.000 de soldaţi americani, cu 3.000 mai mult decât cei care au fost ucişi în Irak şi Afghanistan.

Şefii armatei americane şi-au exprimat îngrijorarea, după ce au participat la o adunare cu caracter secret, în Hawaii, unde au analizat modul în care s-ar desfăşura la scară largă conflictul dintre cele două țări, spune New York Times

Conform New York Times, oficialii au concluzionat că în urma unei confruntări, ar putea muri sute de mii de civili, de ambele părți.

La momentul actual, Statele Unite au 28.500 de soldaţi detaşaţi în Coreea de Sud. Luând în considerare toţi factorii, șeful Statului Major al armatei americane, Mark Milley, a spus că "niciun soldat nu ar fi pregătit pentru amploarea acestui război". Tensiunile dintre Coreea de Nord şi SUA par că s-ar fi diminuat în ultimele săptămâni, odată cu participarea nord-coreenilor la JO de iarnă desfăşurate în Pyeongchang.

Totuşi, Kim Jong-un a acuzat Statele Unite şi Japonia că încearcă să "aprindă fitilul războiului" în Peninsulă Coreeană şi a precizat că Donald Trump ar trebui să se gândească de două ori înainte să mai aplice alte blocaje navale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO