Barcelona a spus adio traditiei sangeroase. Sase tauri omorati in ultima corida. IMAGINI SOCANTE

Ultima actualizare: 26-10-2012 09:27
Imaginile tulburatoare pe care intreaga planeta le...
Imaginile tulburatoare pe care intreaga planeta le...

Barcelona si-a luat adio, duminica seara, de la luptele cu tauri, dar n-a fost usor.

Interzicerea coridelor, stabilita de Parlamentul regional al Cataluniei, a impartit populatia in doua, iar cei care vor in continuare lupte cu tauri s-au imbrancit cu voluntarii care apara drepturile animalelor. Doar fortele de ordie i-au putut desparti.

Duminica seara, fanii coridei au vazut rosu in fata ochilor. Dupa ce au platit chiar si 1.500 de euro ca sa asiste la ultimul spectacol, la iesire s-au razbunat pe un grup de militanti pentru drepturile animalelor.

Luptele cu tauri vor fi interzise de la inceputul anului 2012, insa conducerea Arenei din Barcelona a decis sa le puna capat mai devreme, pentru ca nu adunau suficienti spectatori. De altfel, aceasta era singura arena din toata Catalunia unde se mai tineau asemenea spectacole.

Trei dintre cei mai populari matadori din Spania au ucis in ultima lupta sase tauri. La iesirea din arena, multimea i-a purtat pe brate, infasurati in drapelele Cataluniei si scandand "Libertate".

Momente tensionate au fost si inainte sa inceapa ultima corida, cand militantii pentru drepturile animalelor si-au sarbatori victoria.

Catalunia este a doua provincie spaniola care interzice luptele cu tauri, dupa ce Insulele Canare au facut-o in 1991. Unii spun insa ca politicienii n-ar fi votat de dragul animalelor, ci pentru a fi altfel decat restul Spaniei, de care multi catalani ar vrea sa se desparta.

Legea care interzice coridele a fost votata anul trecut, in urma unor dezbateri aprinse. Coridele sunt considerate de unii ca fiind lupte sangeroase, crude si demodate, in timp ce sustinatorii lor spun ca este vorba de o traditie nationala. Decizia autoritatilor a fost sustinuta si de vedete precum Pamela Anderson si Ricky Gervais.

Biletele pentru ultima corida din Barcelona s-au vandut pe piata neagra chiar si cu 3.500 euro. Arena El Monumental ar putea fi transformata in locatie pentru concerte. Aici au cantat in trecut The Beatles si The Rolling Stones.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO