Imaginile care au facut inconjurul lumii. Prima nunta intr-un oras sirian eliberat de sub suprematia Statului Islamic

Ultima actualizare: 30-10-2015 07:00
nunta

Intr-o zona rapusa de razboi si constant aflata sub amenintarea Statului Islamic, nunta unui cuplu sirian in orasul Kobani, ocupat de kurzi, a atras atentia presei internationale.

Ceremonia, care a avut loc pe 23 octombrie, este prima casatorie civila a unui cuplu de cand orasul a fost eliberat de luptatorii kurzi din stapanirea Statului Islamic, scrie Metro.co.uk.

In fotografiile de nunta, rochia de mireasa a femeii si costumul impecabil al sotului ei contrasteaza puternic cu ruinele din oras.

Kobani, cunoscut si sub denumirea de Ayn al-Arab, se afla in provincia Alep, in nordul Siriei, la sud de granita cu Turcia. Orasul s-a aflat sub asediu luni de zile. Zeci de civili au murit in urma atacurilor conduse de Statul Islamic. In septembrie, o mina plantata de teroristi a explodat, iar 8 copii au fost grav raniti.

Orasul este considerat un simbol al rezistentei rebelilor kurzi, dupa ce acestia au reusit mai multe victorii in fata jihadistilor, avand si sprijinul unor atacuri aeriene comandate de SUA.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO