Imagini în premieră din interiorul trenului blindat al lui Kim Jong-un

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Kim Jong-un in China
AFP

Presa internațională a publicat primele imagini din misteriosul tren blindat cu care liderul de la Phenian a călătorit în China, în această săptămână.

Potrivit informațiilor publicate de presa internațională, trenul circulă cu o viteză relativ mică  - 60 km/h - din cauza greutății sale, dar în interior este luxos și modern.

Trenul blindat primit cu multă pompă la Beijing a fost folosit în trecut și de tatăl actualului lider de la Phenian - Kim Jong-il.

Atât sosirea cât și plecarea lui Kim Jong-un au fost ținute în mare secret - mister explicat ulterior de Beijing prin faptul că a fost o "vizită neoficială".

Steagul nord-corean nu a fost arborat în piața Tiananmen iar numele lui Kim Jong-un a fost interzis pe internet în China. Din acest motiv, chinezii au folosit sintagma ”grăsuțul din tren” (fatty on a train) pentru a comenta online vizita sa, relatează Sky News.

Deși discuțiile dintre cei doi lideri ar indica o renunțare condiționată la armele nucleare din partea nord-coreenilor, cel mai discutat subiect în China a fost Ri Sol-ju, soția lui Kim Jong-un.

Ținutele purtate pe durata celor două zile de vizită au făcut ca pozele în care apare Ri Sol-ju să se viralizeze, chinezoaicele apreciindu-i stilul vestimentar.

Chestiunea denuclearizării în Peninsula Coreană poate fi soluționată dacă atât Coreea de Sud cât și Statele Unite răspund eforturilor noastre de bunăvoință și creează o atmosferă de pace și stabilitate, prin adoptarea unor măsuri progresive și sincronizate pentru instituirea păcii, ar fi spus Kim Jong-un în China.

Potrivit observatorilor, printre condițiile puse de liderul de la Phenian s-ar număra retragerea garanțiilor de apărare nucleară pe care Statele Unite le-au dat sud-coreenilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO