Imaginea, publicată de politicianul olandez Geert Wilders, care l-a înfuriat pe președintele turc

Ultima actualizare: 27-10-2020 16:41
Erdogan
Getty

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus o plângere penală împotriva politicianului olandez Geert Wilders, susţinând că acesta l-a insultat pe social media, transmite Politico.

Wilders a postat sâmbătă o caricatură a lui Erdogan sub care a scris „terorist”.

Luni el a postat o imagine a unei nave cu pavilionul turc, care se scufundă.

„La revedere @RTErdogan. Scoateţi Turcia din NATO”, a scris el sub imaginea respectivă.

Avocaţii lui Erdogan au depus marţi o plângere la Parchetul din Ankara, afirmând că tribunalele turce au jurisdicţie în acest dosar întrucât insultele i-au fost adresate direct preşedintelui Turciei.

„Chiar dacă infracţiunea a fost comisă direct la adresa persoanei aflate în funcţia prezidenţială, valoarea care este încălcată este structura guvernamentală politică a statului”, au explicat avocaţii, potrivit agenției de presă Anadolu.

Ei au adăugat că gesturile lui Geert Wilders nu pot fi considerate libertate de exprimare şi că politicianul olandez a ţintit „onoarea, demnitatea, caracterul şi reputaţia” lui Erdogan.

Marţi, Devlet Bahceli, liderul Partidului Mişcării Naţionaliste şi aliat de-ai lui Erdogan, a afirmat că Wilders are „legături întunecate” cu organizaţii teroriste.

Geert Wilders a şocat frecvent scena politică olandeză şi i-a jignit pe musulmani.

În 2011, el a fost achitat într-un proces privind remarcile sale în care compara islamul cu nazismul şi cerea interzicerea Coranului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO