Iarnă extrem de rece în nord-estul SUA. O fetiţă a decedat după ce o cazemată din zăpadă s-a prăbuşit peste ea

Ultima actualizare: 22-01-2019 14:03

Americanii din zonele de nord-est ale Statelor Unite au parte de o iarnă extrem de rece. Un val de aer arctic a adus temperaturi extrem de scăzute, după ce în weekend o furtună a acoperit numeroase regiuni cu un strat de 30 de cm de zăpadă.

La New York s-au înregistrat, de pildă, minus 13 grade, în timp ce în statele Minnesota şi Wisconsin erau prognozate temperaturi sub minus 20 de grade Celsius.

Zăpada şi gerul i-au făcut pe mulţi americani să celebreze ziua lui Martin Luther King în case. Temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în oraşe precum New York şi Boston şi în nordul regiunii New England.

Zăpada care începuse să se topească duminică seara este acum bocnă. Iar rafalele de vânt, cu viteze de până la 64 de kilometri pe oră, înteţesc senzaţia de frig.

Frigul şi zăpada au făcut victime. Într-o suburbie a oraşului Chicago o fetiţă de 12 ani a decedat după ce o cazemată din zăpadă pe care o construise s-a prăbuşit peste ea. Colega ei de joacă, de 9 ani, a fost scoasă din zăpadă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru hipotermie, dar are şanse să supravieţuiască.

Probleme mari au fost şi în transporturi, atât pe şosele, cât şi pe aeroporturi. Peste 7.500 de zboruri au avut întârzieri, cele mai multe în New York şi New England.

Weekend-ul viitor se anunţă extrem de rece, iar gerul ar putea să dureze până la Superbowl, finala Campionatului de fotbal american, care va avea loc pe 3 februarie, în Atlanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO