Iarna a pus stăpânire pe Europa. Școli și drumuri închise din cauza zăpezilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Iarna nu se da batută nici în restul Europei. Britanicii se confruntă de câteva zile cu ninsori şi viscol. Vremea rea a afectat transporturile şi a închis şcoli. Vecinii unguri, în schimb, au parte de zăpadă şi de ploaie îngheţată.

”Mica bestie din Est", cum au botezat britanicii al doilea val de ninsori şi frig din ultimele două săptămâni, le-a dat mari bătăi de cap celor care locuiesc în sud-vestul Angliei. Serviciul meteorologic a emis cod roşu pentru aceste regiuni, unde şcolile au fost închise şi transporturile au fost date peste cap.

Poliţiştii i-au avertizat, adesea în van, pe şoferi să evite anumite şosele, care au fost închise din cauza zăpezii. Probleme au fost şi în transportul aerian, iar călătorii au fost sfătuiţi să verifice înainte să ajungă la aeroport dacă nu cumva zborul lor este anulat. În plus, zăpada a forţat autorităţile britanice să amâne mai multe competiţii în aer liber.

Şi în Ungaria a fost emis un cod roşu de ninsori şi viscol puternic pentru regiunile din estul şi nord-estul ţării. Zăpada i-a luat prin surprindere pe şoferi şi a provocat mai multe accident grave pe o autostradă. Unde nu a nins, a căzut ploaie îngheţată.

Înainte ca avertizarea de vreme rea să intre în vigoare, premierul Viktor Orban le-a cerut poliţiştilor să mobilizeze toate echipajele pentru ca şoferii care trebuie să călătorească cu maşina, în ciuda avertismentelor, să nu rămână înzăpeziţi. "Suntem unguri. Sigur unii dintre noi vor ieşi pe şosele", a spus în glumă Orban.

Iarna s-a întors şi pe plaiurile franceze. A nins la Paris şi în unele regiuni din nordul ţării. Temperaturile au alunecat sub zero grade şi vor continua să scadă pe parcursul zilelor următoare. În centrul şi nord-estul Franţei, sunt prognozate chiar minus zece grade celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO