Iarna a lovit cu asprime regiuni întinse din SUA. Sute de zboruri au fost anulate


Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2019 20:02
Data publicarii: Miercuri 27 Noiembrie 2019 13:08
Categorie: Stiri externe

Iarna a lovit cu asprime regiuni întinse din Statele Unite, în special din vestul şi centrul ţării.

Un prim bilanţ indică sute de curse aeriene anulate şi accidente rutiere cu duiumul. Dacă furtunile de zăpadă vor continua, peste 20 de milioane de americani riscă să celebreze Ziua Recunoştinţei închişi în case, căci multe parade cu baloane uriaşe sunt compromise.

Ninsoarea abundentă aproape că a paralizat activitatea pe aeroportul din Denver. Stratul de zăpadă care acoperă pistă a ajuns să măsoare 30 de centimetri şi, în ciuda faptului că autorităţile lucrează la foc automat, zborurile decolează cu întârzieri. Cum joi americanii sărbătoresc Ziua Recunoştinţei, mai toată lumea e pe drum.

O parte dintre pasageri spun că au venit pregătiţi în cazul în care vor fi nevoiţi să petreacă mai multe ore în aeroport.

Pasager: "Am ştiut că furtuna va crea probleme imediat ce am aflat de ea săptămâna trecută. M-am gândit că acesta este norocul meu."

Probleme mari sunt şi pe şosele. Pe o autostradă din statul Washington, acoperită de polei, peste 50 de maşini au fost implicate într-un accident în lanţ. Incidente asemănătoare au avut loc şi în California şi Nebraska.

Pasager: "Este prima dată când călătoresc atunci când ninge. Nu am mai ieşit niciodată pe zăpadă până azi. Încercam să ajungem acolo, dar autorităţile îi întorc pe toți din drum. Nu cred că va fi posibil. "

Iarna nemiloasă a lovit şi statul Minnesota, iar autorităţile le cer insistent oamenilor să evite deplasările care nu sunt urgente.

Jed Falgren, Minnesota Department of Transportation: "În mod evident, acesta este prima mare lovitură pe care acest sezon ne-o dă. Nu este neapărat ceva nou pentru noi. Aşa că ne vom pune din nou cizmele şi pregătim plugurile pentru a ieși la drum."

Meteorologii au anunţat că în nord-estul ţării ninsorile se vor mai potoli, dar vine gerul! În plus, parada de Ziua Recunoştinţei, una dintre cele mai mari din lume, ar putea fi şi ea dată peste cap de vremea rea. În cazul în care vântul va bate cu putere, celebrele baloane uriaşe ar putea fi ţinute la sol.

 

Prima ninsoare din București. Cum s-au pregătit autoritățile de intervenție
Prima ninsoare din această iarnă în București. Cum va fi vremea sâmbătă și duminică
Primele incidente din cauza valului de aer rece. Zonele acoperite de zăpadă
VIDEO PROTVPLUS.RO