Hewlett-Packard ar putea concedia pana la 30.000 de angajati pe plan global. Costurile disponibilizarilor, 2,7 mld. de dolari

Dată publicare: 16-09-2015 10:53
Dată actualizare: 19-09-2015 06:51


hewlett-packard

Grupul informatic american Hewlett-Packard (HP) intentioneaza sa renunte pe plan global la 25.000 - 30.000 de angajati, costurile legate de concedieri urmand sa se ridice la 2,7 miliarde de dolari, transmite BBC.

In noiembrie, HP se va imparti in doua entitati, in ideea de a separa operatiunile cu probleme din domeniul calculatoarelor si imprimantelor personale de activitatile in crestere din domeniul serviciilor si echipamentelor hardware pentru companii. Actionarii HP vor detine o participatie in ambele companii printr-o tranzactie care sa fie scutita de taxe pentru actionari. impartirea va conduce insa la o restructurare masiva a uneia din cele mai mari companii din sectorul IT, care in prezent are peste 300.000 de angajati si venituri de 112 miliarde de dolari.

Divizia dedicata serviciilor pentru companii va fi botezata Hewlett-Packard Enterprise (HPE) si va fi condusa de Meg Whitman, actualul director general al grupului Hewlett-Packard. Cealalta divizie, HP Inc, va regrupa operatiunile HP din domeniul calculatoarelor si imprimantelor personale si va fi condusa de Dion Weisler in timp ce Meg Whitman va fi presedintele Consiliului de Administratie. Fiecare din cele doua ramuri de activitate sunt responsabile in prezent pentru aproximativ jumatate din veniturile si profiturile grupului.

Concedierile vor fi efectuate la Hewlett Packard Enterprise pentru a reduce costurile anuale cu 2,7 miliarde de dolari.

"In ultimii ani am facut eforturi deosebite pentru a reduce costurile si pentru a simplifica operatiunile iar aceste decizii finale vor elimina necesitatea unor restructurari in perioada urmatoare', a afirmat Meg Whitman.
Ca parte a procesului de restructurare demarat in 2012, HP si-a anuntat intentia de a renunta la 55.000 de angajati.

Marti, la Bursa de la New York, actiunile HP au scazut cu 1,4%, la 26,73 dolari.

In trecut, HP era cel mai mare producator mondial de calculatoare personale dar a fost afectat de tranzitia de la PC-uri la smartphone-uri si tablete, in conditiile in care HP nu produce niciunul din aceste dispozitive mobile.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO