Halloween 2020. Cum vor sărbători americanii în timpul pandemiei de Covid-19

Ultima actualizare: 30-09-2020 09:20

Halloween-ul ocupă un loc important în inimile americanilor și nici măcar pandemia nu pune sărbătoarea pe pauză.

Pregătirile au început deja peste Ocean, cu o lună înainte. Însă în cunoscutele case bânuite nu doar fantomele impun regulile.

Într-o "casă bântuită" din statul american Wisconsin - aflată într-un mini-parc de distracții pentru iubitorii de sperieturi - vampirii și vârcolacii învatză noi metode de a băga frica în oaspeți.

La intrare, toată lumea - actori și vizitatori deopotrivă - trebuie să treacă "testul temperaturii". Dar nu este singura măsură de precauție luată.

Tamara Stockman: „Trebuie să port o mască pe dedesubt, trebuie să ne descurcăm aşa şi să păstrăm distanţa de doi metri.”

În plus, doritorii trebuie să-și facă rezervări online, pentru ca încăperile să nu se aglomereze.

Marla Van Lanen: „Actorii vor sta la doi metri distanţă de locurile pe unde trec clienţii.”

Reporter: „Aici, biletele costă 20 de dolari, dar puteţi să scăpaţi de coadă pentru 30 de dolari. Sunt doar câteva case bântuite în regiune, iar anul acesta numărul lor a scăzut. Din cauza pandemiei, unele dintre ele au decis să nu se redeschidă.”

Din cauza pandemiei, întreagă zonă a fost reamenajată.

Marla Van Lanen: „Urmăm recomandările Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor şi cele ale autorităţilor statale şi federale. Păstrăm distanţa socială, purtăm măşti şi folosim dezinfectant. Avem şi o echipă de curăţenie dedicată.”

Potrivit sistemului pus la punct de autoritătile medicale, "casele bântuite" sunt clasate într-o categorie de risc mare, așa că măsurile de precauție nu sunt trecute cu vederea. Totuși, reprezentanții parcului de distracții sunt optimiști că vizitatorii își vor lua portzia de spaimă în siguranță.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO