Colin Powell: "Trump e un paria international". Continutul emailurilor sparte de hackeri, publicate pentru prima data

Ultima actualizare: 17-09-2016 07:03
Donald Trump

Candidatul republican la presedintia SUA, Donald Trump, este o 'rusine nationala' si un 'paria international', a estimat fostul secretar de stat american Colin Powell, al carui cont de e-mail a fost spart de hackeri, relateaza miercuri France Presse.

Trump este 'pe cale sa se autodistruga, asadar nu mai este nevoie ca democratii sa il atace', ii scria Powell pe 17 iunie unei foste colaboratoare, Emily Miller, in prezent jurnalista, potrivit unor mesaje pe e-mail obtinute de DCleaks si publicate miercuri pe site-ul Buzzfeed.

Secretar de stat in perioada 2001-2005 si sef al Statului Major Interarme al SUA intre 1989 si 1993, Colin Powell a confirmat autenticitatea acestor mesaje la canalul de televiziune NBC si a adaugat ca piratii informatici detin 'mult mai multe' mesaje sustrase.

Circa 30.000 de e-mailuri piratate ale generalului Powell ar fi fost furnizate DCleaks de catre hackeri, potrivit publicatiei The Daily Caller.

Fostul secretar de stat al SUA l-a criticat pe Donald Trump si pentru lansarea, in 2008, a miscarii ce afirma ca probabil Barack Obama nu s-a nascut in Statele Unite, ceea ce l-ar fi facut pe acesta neeligibil pentru functia de presedinte. ''Da, aceasta miscare era rasista'', a scris Colin Powell, un republican care l-a sustinut pe Barack Obama la scrutinurile prezidentiale din 2008 si 2012.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO