Solutia gasita de Guvernul din Congo: Alegerile sunt mult prea scumpe, asa ca anul acesta nu le mai organizam


Ultimul update: Sambata 25 Februarie 2017 07:03
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2017 08:05
Categorie: Stiri externe
Joseph Kabila

Guvernul din Congo a lasat de inteles ca este posibil ca alegerile de anul acesta sa nu se mai organizeze pentru ca sunt mult prea scumpe, potrivit unul oficial guvernamental, relateaza The Washington Post.

"E dificil de crezut ca putem mobiliza 1,8 miliarde de dolari in acest an", a declarat ministru de stat responsabil cu bugetul, Pierre Kangudia Mbayi.

Comisia Electorala Nationala Independenta din Congo, cea mai mare natiune din Africa Subsahariana, a estimat anul trecut ca alegerile vor costa 1,8 miliarde de dolari.

Este cu siguranta o suma mare de bani, aproape doua treimi din costul estimat al alegerile prezidentiale din 2016 din Statele Unite, si asta vine in ciuda marii diferente economice dintre cele doua tari comenteaza The Washington Post.

Fondurile sunt necesare pentru a-i inregistra pe cei 30 de milioane de alegatori in conditiile in care vorbim de o tara mare, cu un sistem de transport slab dezvoltat si care nu a avut niciodată alegeri regulate. Autoritatile se indoiesc de faptul ca ar fi in masura sa inregistreze toti alegatorii inainte de 2018.

Solutia Guvernului nu va fi criticata cu siguranta de liderul actual, Joseph Kabila, care conduce tara de cand tatal sau a fost asasinat in 2001. Sondajele de opinie arata ca majoritatea congolezilor doresc ca el sa demisioneze.
 

Sursa: Washington Post

Tags: congo, alegeri, guvern,

VIDEO PROTVPLUS.RO