Greseala medicilor a trimis-o la moarte: legea care refuza 10 mil. de dolari unei bolnave de cancer

Dată publicare: 28-02-2013 12:27
Dată actualizare: 03-03-2013 04:54


Lavern Wilkinson

O femeie din New York, aflata pe moarte pentru ca nu a stiut la timp ca sufera de cancer la plaman, a primit 625.000 de din partea medicilor, in urma unei intelegeri cu acestia, desi ar fi putut primi 10 milioane de despagubiri.


Lavern Wilkinson, in varsta de 41 de ani, a descoperit in mai anul trecut, ca tusea cronica de care suferea era de fapt cancer la plaman, insa boala nu a fost descoperita la timp din cauza neglijentei doctorilor de la Kings County Hospital din New York, relateaza Daily News.


Din cauza legei privitoare la termenul de prescriptie, femeia nu a putut sa dea spitalul in judecata, insa in urma unei intelegeri cu doctorii a primit 625.000 de $ din care a ramas cu 425.000 de $ dupa ce a platit avocatii.


Femeia are o fata de 15 ani, Micalia, care sufera de autism, pe care o creste singura si a carei ingrijire costa 150.000 de $ pe an.
 

In 2010, cand femeia a venit la spital sa faca teste i s-a spus ca analizele sunt normale si a fost trimisa acasa. In luna mai, anul trecut cand femeia s-a intors la doctori pentru ca nu putea sa respire, medicii i-au spus ca are cancer la plaman si ca mai are 6 luni de trait.


In New York, un spital nu poate fi dat in judecata pentru neglijenta la peste un an si jumatate de la comiterea erorii. Astfel desi specialistii i-au spus ca ar trebui sa primeasca despagubiri in valoare de 10 milioane de dolari, Lavern Wilkinson nu poate da spitalul in judecata.


"Este o mare rusine si nedreptate ce i s-a intamplat Doamnei Wilkinson si copilului ei" a declarat Robert Danzi, presedintele Asociatiei de avocati din New York. Acesta este singurul stat american unde aceasta lege este valabila.
 

Sursa: Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO