Grecia parjolita! Autoritatile au decretat stare de urgenta


Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 19:28
Data publicarii: Sambata 22 August 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

UPDATE: Incendiile de vegetatie din Grecia par de nestavilit. Departe de a se potolit, focul inainteaza cu repeciziune si a ajuns in cartierele de la periferia Atenei.

In mod aproape miraculos, deocamdata nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale sunt considerabile. "Am mai avea nevoie de 1 milion de voluntari ca sa facem fata", spun cei care participa la operatiuni.  

Peste cartierele aflate in suburbiile din est s-a lasat un strat gros de fum si cenusa. In asteptarea masinilor de pomieri, localnicii au incercat sa domoleasca flacarile, aruncand galeti de apa.

O tabara de vara si un spital de copii au fost deja evacuate. La fel si o baza a armatei, de unde au fost mutate rachetele Hawk.

Peste noapte, focul a mistuit plantatii intregi de maslini, hectare de paduri si vegetatie si au rupt de lume sate intregi. Locuitorii au fugit din calea dezastrului, dupa ce autoritatile au decretat starea de urgenta in jurul Atenei.

Cum flacarile sunt intretinute de vantul puternic, eforturile celor aproape 300 de pompieri par o munca de Sisif. Au venit in ajutorul lor soldati si localnici, ajutati de avioane si chiar buldozere.

Autoritatile nu au oferit deocamdata un bilant al caselor distruse de flacari. Se stie insa ca nu mai putin de 10 sate au fost ravasite de incendii.

Focul a pornit din localitatea Grammatiko, aflata la 40 de kilometri nord-est de Atena, insa s-a extins rapid. Autoritatie au anuntat incendii de vegetiatie si pe insulele Evia, Skyros si Zakiyntos.
 

Tags: incendii,

VIDEO PROTVPLUS.RO