Grecia nu va extrada in Tucia 8 soldati care au participat la puci. Ankara i-a numit "tradatori" si "elemente teroriste"

Ultima actualizare: 29-01-2017 07:16
multime Turcia

Curtea Suprema a Greciei a decis joi impotriva extradarii in Turcia a celor opt militari refugiati pe teritoriul elen a doua zi dupa puciul esuat din 15 iulie, transmit Reuters si AFP.

Judecatorii Curtii Supreme au dat curs cererii Parchetului, care s-a pronuntat in urma cu zece zile impotriva extradarii celor opt ofiteri turci, invocand lipsa de garantii din partea Ankarei in privinta unui proces just si echitabil.

Cei opt s-au refugiat in nordul Greciei, la bordul unui elicopter Black Hawk, pe data de 16 iulie, la cateva ore dupa tentativa de rasturnare a regimului presedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Ei au cerut imediat azil, dar au fost arestati si condamnati la cate doua luni de inchisoare cu suspendare, sub acuzatia de intrare ilegala in tara.

Turcia a cerut in mod oficial extradarea lor, numindu-i 'tradatori' si 'elemente teroriste', insa militarii neaga implicarea in tentativa de lovitura de stat.

Cei opt au sustinut ca vietile lor vor fi in pericol daca vor fi returnati in Turcia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO