Gestul unei familii miliardare, după dezvăluirea unui secret ținut ascuns


Ultimul update: Marti 26 Martie 2019 16:42
Data publicarii: Marti 26 Martie 2019 16:23
Categorie: Stiri externe
Euro bancnote

Una dintre cele mai bogate familii din Germania a luat o decizie inedită, după o descoperire legată de trecutul ei.

Astfel, familia Reimann, care deține acțiuni la unele dintre cele mai importante branduri din lume, a decis să doneze suma de 10 milioane de euro, după ce s-a descoperit că membri ai acestei familii l-au sprijinit pe dictatorul Adolf Hitler și regimul nazist, potrivit tabloidului Bild, informează Euronews.com.

Peter Harf, manager la Reimann's JAB Holding Company, a confirmat pentru ziarul german că Albert Reinmann Sr și fiul acestuia, Albert Reimann Jr, au folosit cetățeni ruși și prizonieri francezi de război ca forță de muncă în companiile lor.

Potrivit Bild, faptele celor doi au fost dezvăluite, într-un raport din 1978, însă generația mai tânără a familiei a cerut Universității din Munchen, în 2014, ca documentele respective să rămână în familie.

"Suntem rușinați de ceea ce s-a întâmplat. Nu trebuie să ne ascundem. Aceste crime sunt dezgustătoare", a declarat Harf pentru Bild.

Peter Harf a precizat că documentele ținute secrete vor fi făcute publice și familia, a cărei avere este estimată la 33 de miliarde de euro, va dona suma de 10 milioane de euro unei organizații ce va fi stabilită ulterior.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO