Germania: Un barbat a tras cu arma cu aer comprimat asupra unui centru de refugiati, ranind o fetita si un adolescent

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00
refugiati

Un barbat de 21 de ani este suspectat ca a tras cu o carabina cu aer comprimat duminica asupra unui centru pentru refugiati in Germania, ranind usor o fata de 5 ani si un adolescent de 18 ani, a anuntat luni politia, potrivit AFP.

Ranite in picior, chiar in spatele centrului lor de primire situat la Lingen (vest), cele doua victime au primit ingrijiri medicale la un spital din vecinatate.

Mama fetitei, de nationalitate macedoneana, a dat semnalul de alerta prima data in jurul orei locale 13.45, crezand ca este vorba de cineva care arunca cu pietre in copilul sau.

Insa o ora mai tarziu, un martor a vazut cum cineva trage de la fereastra unui imobil din apropiere, de la etajul al treilea, ranind usor un tanar sirian.

Perchezitionand apartamentul, care se afla la o distanta "de circa 40 de metri' de centrul de refugiati, politia a confiscat arma si munitia, se arata intr-un comunicat.

In lipsa 'unui motiv pentru a-l aresta preventiv', suspectul a fost lasat in libertate pe perioada cat ancheta, deschisa pentru 'producerea de rani corporale periculoase', continua, a precizat politia pentru AFP.

Motivatia agresorului ramane inca neclara, au adaugat anchetatorii, in contextul in care 177 de acte de violenta care au vizat centrele pentru refugiati au fost inregistrate in 2015 in Germania, comparativ cu 26 in anul precedent.

Filiala din Germania a organizatiei nonguvernamentale Amnesty International a facut apel la autoritati, intr-un raport publicat joia trecuta, sa actioneze pentru a contracara atacurile rasiste asupra centrelor pentru imigranti.

La nivel local, politia nu dispune "de o analiza care sa evalueze riscul de securitate pentru a putea stabili care centre sunt in mod special amenintate sa devina tinte ale unor infractiuni cu motiv rasist", si-a exprimat ingrijorarea Amnesty.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO