Germania, Spania și Italia se confruntă cu tot mai multe cazuri noi de coronavirus

Ultima actualizare: 20-08-2020 20:16

Deşi toată lumea este cu gândul la soare şi la vacanțe se înmulțesc cazurile de infectare cu coronavirus în Europa.

Germania, Spania și Italia au raportat cele mai mari bilanțuri zilnice din ultimele luni. Iar Franța a ajuns la aproape 3.800 de noi teste pozitive doar în 24 de ore!

În tot acest timp Marea Britanie ar putea anunța carantina obligatorie la domiciliu două săptămâni pentru toți cei care vin din Croaţia.

În Franţa cel puţin într-un oraş din 3 masca este obligatorie în zonele centrale sau aglomerate. Însă autorităţile din Nisa, pe Riviera franceză, au mers mai departe - masca este obligatorie oriunde în exterior.

Un român stabilit la Londra, aflat acolo în vacanţă spune că un poliţist l-a luat la întrebări pentru că nu respecta această regulă.

Român în Londra: ”M-a oprit pentru că nu purtam mască. Și am fost surprins, pentru că mulți nu aveau măști în acel moment. E prea cald, la momentul acesta al zilei”.

Primarul oraşului Nisa spune că a luat decizia pentru a limita răspândirea coronavirusului. "Trebuie să rămânem consecvenţi în lupta noastră împotriva Covid-19", spune edilul şef, după ce rata de transmitere, la nivel local a crescut de la 1,2 la 6.

Barurile şi plajele sunt, însă, pline în ciuda averismentelor şi măsurilor de protecţie.

Franța a ajuns să raporteze rate de infectare cotidiene la fel de ridicate ca în mai - ieri au fost depistate aproape 3.800 de noi cazuri. Situaţia cea mai îngrijorătoare este însă în regiunea Marsiliei, cu 85 de persoane infectate la suta de mii de locuitori.

Spania a trecut din nou de 3.700 de teste pozitive în contabilizarea sa zilnică - un record după ce ţară a ieşit din izolarea strictă, la sfârşitul lui iunie. Bilanţul cotidian raporat de Italia este cam de şase ori mai mic, dar oricum reprezintă un record nedorit pentru Peninsulă, din luna mai şi până acum.

Pe aeroporturile italiene sunt testaţi toţi pasagerii care vin din Spania, dar şi din ţări precum Grecia, Croaţia şi Malta.

Pasager: ”Eu vin de la Valencia și trebuie să vă spun că sunt bine organizați, nu am așteptat mult până mi-au făcut testul. Încă nu mi-e clar ce ar trebui să facem, unde ar trebui să mergem, sau dacă trebuie să mergem la spital, dacă testul e pozitiv”.

Pe de altă parte, joi au fost testaţi pentru coronavirus în portul Pireu, din apropierea Atenei, atât cetăţenii greci cât şi turiştii străini care reveneau din insulele Greciei.

Iar Marea Britanie ar putea impune carantina la domiciliu, timp de 14 zile, pentru cei care vin din Croaţia. Măsuri similare au fost luate deja pentru călători din mai multe ţări europene, Spania, Franţa, Olanda şi Malta. Iar turiştii britanici, care și-au văzut vacanţele ruinate, s-au grăbit să se întoarcă acasă.

Şi în Croaţia au crescut în ultimele zile cazurile de infectare. Ieri, aproape 220 de persoane au fost testate pozitiv, inclusiv un jucător al echipei de fotbal Dinamo Zagreb, următoarea adversara a campioanei României CFR Cluj, în tururile preliminare ale Ligii Campionilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO