Germania, lovită în plin de o „criză” a gazelor naturale. Țara a declanșat „nivelul de alarmă”

Ultima actualizare: 23-06-2022 11:52
rusia, germania, gaze
Colaj foto: Getty

Germania a declanșat, joi, „faza de alarmă” a planului său de urgență privind gazele naturale, ca răspuns la scăderea livrărilor rusești.

Germania a activat, joi, cea de-a doua fază a planului său de urgență în trei etape pentru aprovizionarea cu gaze naturale, motivând că țara se confruntă cu o "criză". Totodată, statul german avertizează că obiectivele de stocare pentru iarnă sunt în pericol din cauza scăderii livrărilor din Rusia.

Decizia de a crește nivelul de „alarmă” este cauzată, așadar, de reducerile masive ale livrărilor de gaze rusești și a prețului ridicat al gazelor pe piață, care se menține în continuare. Al treilea și cel mai ridicat nivel este cel de „urgență”, transmite Guvernul Germaniei, potrivit AP.

Europa trebuie să se pregătească imediat pentru oprirea exporturilor de gaze de către Rusia. Ce ar putea face guvernele

Deși instalațiile de stocare a gazelor sunt în prezent ocupate în proporție de 58% - mai mult decât în această perioadă a anului trecut - obiectivul de a ajunge la 90% până în decembrie nu va putea fi atins fără măsuri suplimentare, a adăugat Executivul.

Germania: „Este un atac economic asupra noastră din partea președintelui Putin”

Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a declarat că „situația este gravă și iarna va veni”.

"Reducerea livrărilor de gaze este un atac economic asupra noastră din partea președintelui rus Vladimir Putin. Ne vom apăra împotriva acestui lucru. Dar țara noastră va trebui să meargă acum pe un drum de piatră", a spus Habeck.

"Chiar dacă nu o putem simți încă: suntem într-o criză a gazelor", a adăugat ministrul german al Economiei.

Guvernul a declarat că i-a informat în prealabil pe partenerii europeni cu privire la această măsură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO