"Germania e un camp de lupta." Imaginile cu care SI le cere jihadistilor atacuri in Berlin si Koln

Dată publicare: 31-03-2016 15:43
Dată actualizare: 03-04-2016 07:03


isis

ISIS a postat pe internet imagini prin care ii cheama pe musulmanii din Germania sa comita in tara lor atentate similare celor de la Bruxelles, mentionand ca tinte sediul cancelariei din Berlin si aeroportul Koln-Bonn, relateaza Reuters.

Imaginile, preluate joi in toata presa germana, includ sloganuri in limba germana care ii incita pe musulmani la comiterea de violente impotriva “dusmanului lui Allah”. Toate cele cinci imagini au circulat miercuri pe retelele de socializare sub logoul Furat Media, o grupare afiliata Statului Islamic, potrivit SITE, centrul american pentru monitorizarea site-urilor islamiste

“Avem cunostinta de acest material, iar expertii nostri il verifica”, a declarat o purtatoare de cuvant a BKA, politia federala care ii monitorizeaza pe militantii cu pasaport german reveniti din Siria si Irak. “Este clar ca Germania se afla in atentia terorismului international si ca s-ar putea produce atacuri, dar acest material nu modifica evaluarea noastra de securitate”, a adaugat reprezentanta politiei federale.

Potrivit sefului BKA, Holger Muench, dupa atentatele din 22 martie de la Bruxelles, Statul Islamic pare dornic sa intreprinda si alte atacuri “spectaculoase” in Europa, in contextul infrangerilor suferite pe campurile de lupta din Siria si din Irak. Una dintre imaginile diseminate de SI prezinta un militant in tinuta de lupta, aflat pe un camp si privind spre aeroportul Koln-Bonn, cu urmatoarea explicatie: “Ceea ce fratii vostri din Belgia au putut sa faca puteti face si voi”.

O alta imagine arata cladirea cancelariei germane din Berlin in flacari, alaturi aflandu-se un luptator islamist si un tanc, sub titlul: “Germania este un camp de lupta”.In media din Germania a mai fost publicata si o inregistrare video care celebreaza atacurile de la Bruxelles, prezentand imagini ale aeroportului din Frankfurt, preluate, se pare, dintr-un program de stiri al unei televiziuni germane.

Germania s-a alaturat anul trecut coalitiei antijihadiste conduse de SUA, limitandu-si insa implicarea la misiuni de recunoastere si realimentare.
 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO