German, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru ca a luptat in Siria pentru ISIS. A incercat sa recruteze si in inchisoare

06-10-2016 20:27

agenti germani de politie

Un barbat germano-turc in varsta de 23 de ani a fost condamnat joi in Germania la sase ani si noua luni de inchisoare pentru ca a luptat in randurile organizatiei jihadiste Stat Islamic (SI) in 2013 si 2014, relateaza AFP

Kerim Marc B. a fost condamnat de tribunalul din Duseldorf (vest) la sase ani si noua luni de inchisoare, tribunalul considerand ca el a participat la lupte in cadrul gruparii Stat Islamic in Siria.

Tanarul, care a avut ca nume de combatant 'Abu Zulfikar', a recunoscut la randul sau ca a promis supunere liderului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, dar a contestat acuzatia ca ar fi luptat.

Potrivit judecatorului, el a plecat in martie 2013 in Siria si s-a alaturat SI in octombrie acelasi an. Revenit pentru scurt timp in Germania in ianuarie 2014 din cauza unei rani provocate de o grenada, el a plecat din nou in Siria, unde a participat inca o data la lupte.

El a fost arestat de autoritatile turce la 13 ianuarie 2015, la Izmir (vest), fiind apoi predat Germaniei.

Parchetul, care a cerut sapte ani de inchisoare, l-a descris drept 'islamist convins', pentru ca in timp ce se afla in arest preventiv a incercat sa faca recrutari printre ceilalti detinuti.

'Am taiat legaturile cu gruparea Stat Islamic. M-am pronuntat impotriva islamismului', a declarat la tribunal acuzatul, care urmeaza un program de reintegrare.

De asemenea, la Stuttgart (sud-vest), patru barbati au fost condamnati la pedepse de la trei ani si jumatate de inchisoare pana la 19 luni cu suspendare pentru sprijinul acordat militiei islamiste Ahrar al-Cham, responsabila de luari de ostatici sau atentate sinucigase.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO