Generalul Sir Adrian Bradshaw susține că Marea Britanie "trebuie să se pregătească de război"

Ultima actualizare: 20-06-2022 14:25
Generalul Sir Adrian Bradshaw susține că Marea Britanie
Profimedia

Generalul Sir Adrian Bradshaw, fost şef al forțelor speciale britanice, a afirmat, luni, că Marea Britanie trebuie "să se pregătească de război" ca mijloc de descurajare a Rusiei.

Comentariul generalului Sir Adrian Bradshaw a fost făcut după ce noul șef al armatei britanice, generalul Sir Patrick Sanders, a declarat că trupele Marii Britanii trebuie să se pregătească "să lupte din nou în Europa", informează The Guardian.

"Da, are perfectă dreptate. Ideea este că, dacă ne pregătim pentru război în mod corespunzător, dacă construim o descurajare cu adevărat solidă, vom împiedica apariția războiului", a spus, la emisiunea Today de la BBC Radio 4, Bradshaw.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a arătat că "este pregătit să își asume riscul de a intra într-un război deschis în Europa", a subliniat Sir Adrian.

"El face acest lucru în Ucraina, cu consecințe teribile, teribile. Ceea ce trebuie să ne asigurăm neapărat este ca el să nu vadă o cale, o oportunitate de a lansa ceva împotriva NATO în avantajul său. Nu trebuie să îi oferim această deschidere, iar ceea ce spune generalul Saunders este ceva ce au spus comandanții militari de o mie de ani – dacă vrei pace, pregătește-te pentru război", a mai declarat generalul Sir Adrian Bradshaw.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO