GARAJUL super-masinilor de politie din lume, unde Romania se intrece cu Germania, Anglia si Dubai

Ultima actualizare: 15-01-2014 06:33
mclaren politie britanica

Recent, McLaren a lansat in Marea Britanie una dintre cele mai puternice masini de politie din lume. 

Britanicii nu sunt singurii insa care se pot lauda cu asa ceva. De anul trecut, Politia Romana are doua super masini pentru micile noastre autostrazi.

Constructorul auto McLaren a prezentat una dintre cele mai spectaculoase masini de politie din lume.

Modelul McLaren 12c Spider oferit politiei britanice costa 240.000 de lire si se lauda cu performante remarcabile.

Super-masina care nu va fi vazuta, din pacate, niciodata pe strazi, ci doar la expozitii, este capabila sa prinda o viteza maxima de 333 de kilometri la ora, pentru ca la plecare de pe loc sa poata sa accelereze de la 0 la suta de kilometri pe ora in mai putin de trei secunde, scrie Mirror.co.uk.

Politia britanica se foloseste de atractia manifestata in jurul acestui model, mai ales de catre tineri, pentru a le explica pericolele la care se supun atunci cand conduc cu viteze mari.

mclaren politie britanica

"Desi masina nu va fi folosita in operatiuni pe autostrazile britanice, la show-ul de prezentare foarte multi tineri au fost interesati de acest model si de performantele pe care le atinge, iar noi am reusit astfel sa stam de vorba cu ei despre problemele de siguranta de pe drumurile publice.", a declarat un reprezentant al politiei.

ROMANIA, ALATURI DE GERMANIA, MAREA BRITANIE SI POLITIA DIN DUBAI PE HARTA SUPER-MASINILOR CU GIROFAR

Marea Britanie nu este singura tara din lume care are o supermasina de politie.

Germania a introdus un Brabus Rocket care atinge o viteza maxima de 410 km pe ora, iar politia din Dubai are in garajele sale un Aston Martin One-77 si un Lamborghini Aventador.

Si Romania se lauda un doua modele extrem de spectaculoase in randurile masinilor din dispozitiv.

Daca in urma cu doi ani si jumatate, Politia Rutiera "zbura" pe sosele cu un Lotus de 76.000 de euro care prindea suta de kilometri in 4 secunde si prindea o viteza maxima de 280 de km/h, anul trecut a fost achizitionat si un Jaguar XFR de 510 cai putere care prinde suta de kilometri in 4.9 secunde.

VIDEO MAI JOS CU SUPER MASINILE POLITIEI ROMANE

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO