Gafa incredibila a unui copilot ar fi putut duce la moartea a 117 pasageri

30-09-2011 16:21

avion intors

Un avion al companiei All Nipppon Airways a intrat in picaj si aproape s-a invartit in aer deasupra Oceanului Pacific.

Incidentul s-a petrecut la inceputul lunii septembrie si are o explicatie incredibila: copilotul a apasat din greseala pe un buton.

Declaratia vine chiar de la compania aeriana japoneza. Iata ce s-a intamplat mai exact: pilotul plecase la toaleta, in timp ce avionul survola linistit oceanul, fiind setat pe control automat.

Cand barbatul a vrut sa revina in cabina, copilotul trebuia sa apese pe un buton, ca sa-i deschida usa. Din pacate, insa, se pare ca a apasat pe un buton gresit, iar avionul a fost la un pas de dezastru.

In urma incidentului, doua stewardese au fost usor ranite si toti cei 117 pasageri au trait momente cumplite de panica. In cele din urma, echipajul a reusit sa aduca avionul, in siguranta, la sol.

Ancheta continua, pentru ca unii specialisti in aviatie nu cred ca apasarea unui singur buton ar fi putut duce la un asemenea eveniment.

Oricum, compania aeriana tine sa asigure pasagerii ca nu au fost nicio clipa in pericol, deoarece aeronavele pot suporta picaje si rotiri fara sa fie avariate.

Sursa: Daily Mail

Tags: avion, incident, boeing,


VIDEO PROTVPLUS.RO