Furtuna de zăpadă Filomena face ravagii în Spania. Aeroportul din Madrid este închis

Ultima actualizare: 09-01-2021 13:22
spania, zapada
Profimedia

Furtuna de zăpadă Filomena a făcut ravagii în regiunea Madridului, unde mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, străzi sunt blocate şi au căzut copaci.

Aeroportul din Madrid este închis, iar transportul feroviar a fost blocat.

Potrivit El Pais, din cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă, relatează news.ro.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a cerut locuitorilor să nu iasă din casă decât dacă este o situaţie "foarte gravă".

Alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori: Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

614 artere de circulaţie sunt afectate din cauza stratului de zăpadă ce ajunge şi la 50 cm.

Pasagerii unei curse care trebuia să ajungă în noaptea de vineri spre sâmbătă la Madrid sunt blocaţi pe aeroportul ”Henri Coandă”

 

 

Cursa Blue Air care trebuia să plece vineri seară din Bucureşti spre Madrid a fost amânată pentru sâmbătă, la ora 20:30, aeroportul din capitala Spaniei fiind închis din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat pentru Agerpres Adela Catalina Bulic, PR manager Blue Air.

"Zborul nu va fi anulat. Acesta a fost reprogramat pentru ora 20:30 dacă aeroportul din Madrid se va deschide. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru Blue Aur va asigura cazarea în Bucureşti pentru pasagerii acestei curse", a precizat reprezentatul Blue Air.

Pasagerii cursei Blue Air - Bucureşti-Madrid - au petrecut noaptea pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce a fost anunţată amânarea zborului, iar, potrivit Digi24, sunt afectaţi circa 170 de pasageri.

Agenţia Meteorologică spaniolă - AEMET a emis pentru vineri şi sâmbătă un Cod roşu de ninsori în comunităţile Madrid şi Castilla la Mancha.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO