Politistii britanici au ramas uimiti: un obiect care parea imposibil de furat, gasit in Romania

Dată publicare: 09-01-2012 11:13
Dată actualizare: 20-08-2012 04:33


obiect bisericesc

Un obiect bisericesc extrem de valoros, furat dintr-o parohie din Anglia, a fost gasit intr-un targ de antichitati din Romania.

Politistii din Wiltshire, Marea Britanie, au fost surprinsi atunci cand un roman i-a contactat, anuntandu-i ca a gasit la un targ de antichitati un obiect furat in luna septembrie dintr-o biserica din Regatul Unit.

Este vorba de un instrument din alama, frumos decorat cu un vultur si care valoreaza aproximativ 2.000 de lire sterline, scrie The Telegraph.

Vestea neasteptata le-a demonstrat politistilor britanici ca exista o retea internationala de infractori, care fura obiecte de metal.

Obiectul furat a fost identificat usor, datorita inscriptiei sale, care scrie ca acesta provine din biserica Sfanta Cruce din Ashton Keynes, Wiltshire.

Politistii au fost informati de locul in care se afla prin intermediul unui email. Acum spera ca il vor primi inapoi, cu ajutorul Interpolului.

Ei spun ca obiectul de uz bisericesc este extrem de greu si ar fi fost nevoie de 3-4 oameni sa il care si nici asa nu l-ar fi putut ridica, ci ar fi trebuit sa-l tarasca pe podeaua bisericii.

Pentru a-l aduce inapoi, va fi nevoie de o duba, precizeaza politistii.

In ultima vreme furtul de fier a luat amploare in Marea Britanie, unde chiar si statui sau monumente publice sunt devastate de hoti.

Sursa: The Telegraph

Tags: furt, biserica,


VIDEO PROTVPLUS.RO