Franța încă îl caută pe teroristul din Strasbourg. Cine sunt victimele sale

Ultima actualizare: 13-12-2018 20:20

700 de poliţişti francezi îl caută în continuare pe teroristul care a deschis focul lângă târgul de Crăciun din Strasbourg, ucigând trei oameni şi ranind alţi 14.

Autorităţile au dat publicităţii o nouă fotografie a suspectului, cerând ajutorul populaţiei, pentru prinderea lui. Au anunţat inclusiv identitatea victimelor: un localnic de 60 de ani, un turist thailandez de 45 și un imigrant afgan, care își ducea copiii la târg.

Chérif Chekatt, cu un cazier ticsit de zeci de condamnări în Franţa, Germania şi Elveţia, era cunoscut de autorităţi drept o persoană care se radicalizase în închisoare.

Autorităţile i-au arestat părinţii şi fraţii, dar lui nu i-au dat încă de urmă, deşi a fost mobilizat un dispozitiv de securitate masiv.

Europarlamentarul irlandez Martina Anderson era în centrul Strasbourgului în momentul atacului. Nu poate înţelege cum a fost posibil ca individul să scape.

Martina Anderson, europarlamentar: "Era haos în jurul nostru. Oamenii alergau în toate direcţiile. Târgul de Crăciun era intzesat de forţe de securitate. În zona patrulau poliţişti şi soldaţi. Ţinând seama de asta, e greu de înţeles cum le-a scăpat printre degete agresorul, care era unul singur."

Jonathan este chelner într-un bar restaurant situat în prima linie a atacului.

Martor: ”Când am ieșit pe terasă am văzut un om zăcând la pământ. Am auzit mai multe focuri de armă, în serie. Atunci am fugit în interiorul restaurantului, am încuiat ușa și le-am cerut clienților să se stea întinși pe podea."

Printre clienţii lui erau şi rudele celui pe care îl văzuse zăcând pe terasa.

Martor: "Erau în restaurantul nostru și soția lui, cu fiu lor. Ea se afla la toaletă în acel moment. Când a ieșit a trebuit să-i spunem că soțul ei a fost împușcat."

Audrey vizita tragul de Crăciun, împreună cu două prietene din Marea Britanie, când a dat nas în nas cu teroristul.

Audrey: "A ieșit dintr-o clădire cu o armă în mână, un pistol, avea brațul ridicat. S-a îndreptat către un domn care mergea în fața mea și l-a împușcat în cap. Bărbatul a căzut la pământ. Individul a mai tras o dată asupra unei alte persoane, care, la fel, s-a prăbușit."

Prietenele lui Audrey au fugit ţipând înfricoşate. Dar ea a rămas pe loc, incapabilă să se mişte, la câţiva paşi de atacator.

Audrey: "S-a întors, eram față în față cu el... Dar a plecat de acolo. De ce nu m-a împușcat? Nu știu, cred că am avut un noroc de neînchipuit. Pentru că toți țipau în jur, el a fugit... Într-o secundă, cred... Nu am cuvinte să descriu acele clipe."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 22

47:54
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!