Franta a inceput din nou sa demoleze taberele ilegale. Cel putin 240 de tigani, trimisi in Romania

Ultima actualizare: 25-09-2012 23:34
Tigani

Politia franceza a inceput sa dezafecteze taberele ilegale de tigani, dupa ce noul guvern socialist a promis ca va actiona in sectorul public de sanatate. 

Astfel, doua tabere aflate langa Lille au fost inchise joi dimineata, fiind urmate de masuri similare in Paris si in zona Lyon. "Aproximativ 240 de tigani est-europeni au fost pusi intr-un avion cu directia Bucuresti, dupa ce s-au declarat de acord sa se intoarca in Romania de bunavoie", scrie BBC News.

Criticii spun ca socialistii din Franta copiaza foarte mult din masurile promovate de conservatorii ex-presedintelui Nicolas Sarkozy. Miercuri, ministrul de Interne, Manuel Valls, a anuntat ca justitia a hotarat sa elimine taberele ilegale, din cauza conditiilor insalubre. El a adaugat faptul ca oficialii locali au fost instruiti sa se consulte cu politicienii si asociatiile locale in privinta realocarii cazurilor speciale, cum este cel al copiilor sau a femeilor gravide.

Actiunile fostului presedinte Sarkozy de demolare a taberelor ilegale de tigani au provocat proteste din partea comunitatii franceze si a Comisiei Europene.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO