FOTO. Tragedie langa Jakarta cu mandria aviatiei rusesti. Ce-a ramas dintr-un Superjet 100

Ultima actualizare: 25-10-2012 00:53

Epava avionului rus de tip Superjet 100, fabricat de grupul rusesc Suhoi, care avea la bord aproximativ 50 de persoane, a fost gasita intr-o regiune muntoasa situata la sud de Jakarta, a anuntat joi un purtator de cuvant al armatei, relateaza AFP.

"Elicopterul Super Puma pe care l-am trimis in aceasta dimineata a reperat avionul Suhoi. Nu suntem inca in masura sa precizam starea lui, deoarece a fost reperat dintr-un zbor la mare altitudine", a declarat Ali Umri Lubis, purtatorul de cuvant al bazei militare aeriene din Bogor, la sud de capitala Jakarta.

Avionul "Suhoi a fost gasit. Fragmente au fost reperate din elicopter. Avem confirmarea ca provin de la Suhoi", a adaugat, intr-o conferinta de presa, Ketut Parwa, responsabil cu serviciile de interventie in satul Cidahu, situat intr-o regiune muntoasa si care este folosit ca baza pentru operatiunile de cautare.

Avionul efectua un zbor de demonstratie in cadrul unui turneu international de promovare cand a disparut de pe ecranele radarelor, miercuri, cu putin inainte de ora locala 15.00 (11.00, ora Romaniei), deasupra muntelui Salak (la sud de Jakarta), care are o altitudine de 2.211 metri.

Aparatul Suhoi transporta 44 de persoane, dintre care opt rusi membri ai echipajului si 36 de pasageri, a declarat Dimitri Solodov, atasatul de presa al ambasadei ruse din Jakarta. Ambasada Frantei la Jakarta a anuntat prezenta la bord a unui francez.

Dar agentul indonezian al Suhoi, Trimarga Rekatama, a evaluat la 50 numarul persoanelor de la bord, dintre care opt rusi, patru piloti si ingineri de zbor si patru cadre ale Suhoi. Singurii straini sunt un american si un francez, a precizat un reprezentant al Trimarga Rekatama.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO