Fostul secretar al Apărării din SUA: Trump a cerut împușcarea protestatarilor în 2020

Ultima actualizare: 03-05-2022 09:40
Donald Trump
Getty

Fostul secretar american al Apărării Mark Esper susține în noua sa carte că fostul președinte Donald Trump a dorit împușcarea protestatarilor care manifestau în jurul Casei Albe după uciderea lui Georgia Floyd, în 2020, potrivit Axios.

"Nu puteți să-i împușcați? Doar să îi împușcați în picioare sau așa ceva?" Trump a întrebat, conform unui fragment din cartea lui Esper, „A Sacred Oath”, a raportat Axios.

CNN a contactat un reprezentant al lui Trump pentru a oferi un punct de vedere, însă acesta nu a dat curs solicitării.

Au mai existat relatări similare, inclusiv unele documentate de jurnalistul Michael Bender în propria sa carte, intitulată „Sincer, am câștigat aceste alegeri: povestea modului în care Trump a pierdut”.

Bender a dezvăluit anul trecut noi detalii privind modul în care Trump a cerut în mod repetat forțelor de ordine să împuște protestatarii în timpul ședinețor în Biroul Oval.

„Împușcați-i”, a spus Trump de mai multe ori în Biroul Oval, conform cărții lui Bender.

Când șeful statului major, generalul Mark Milley și procurorul general de atunci Bill Barr au refuzat să facă asta, Trump a dat foarte puțin înapoi, adaugă Bender.

„Ei bine, împușcă-i în picior. Dar fiți duri cu ei”, a spus Trump.

Recent, CNN a scris că Departamentul de Justiție a ajuns la un acord pentru a soluționa patru procese intentate de protestatari care au fost evacuați cu forța în timpul unui protest în fața Casei Albe, în 2020.

Poliția parcurilor din SUA și Secret Service au convenit să-și revizuiască politicile în ceea ce privește demonstrațiile și controlul mulțimilor, potrivit unui acord depus în instanța federală din Washington DC.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO