Fostul presedinte al Braziliei ar fi fost arestat. Scandal de coruptie de miliarde de dolari

Ultima actualizare: 07-03-2016 00:04
Lula da Silva si Adrian nastase

Fostul presedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010) a fost arestat vineri in cadrul anchetei privind scandalul de coruptie Petrobras, potrivit unei surse citata de Reuters.

Postul de televiziune Globo news, citat de AFP, a relatat anterior ca politia federala braziliana efectueaza perchezitii la resedinta ex-presedintelui Lula da Silva.

Politia a confirmat pentru AFP o operatiune de perchezitii in trei state, inclusiv Sao Paulo, unde traieste fostul presedinte Lula da Silva, dar fara sa ofere nume, nici sa confirme daca Lula face obiectul unui mandat de aducere, cum afirma media.

Citeste aici mai multe despre scandalul Petrobras

Cotidianul Folha de S.Paulo, citat de Reuters, a relatat ca aproximativ 200 de agenti ai politiei federale pun in aplicare 44 de mandate in Rio de Janeiro, Sao Paulo si Bahia.

Potrivit Reuters, politia federala braziliana a confirmat ca este vorba de 33 de mandate de perchezitii si 11 mandate de arestare, in cadrul Operatiunii Carwash, inclusiv doua in Sao Bernardo do Campo, orasul natal al fostului presedinte Lula da Silva.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO