Fostul director al Agentiei antidoping din Rusia a murit la doua luni dupa ce a demisionat

Ultima actualizare: 18-02-2016 07:23
Nikita Kamaiev

Fostul director executiv al Agentiei ruse antidoping (RUSADA), Nikita Kamaiev (50 ani), a incetat din viata la doua luni dupa ce demisionat din aceasta functie, in urma imensului scandalului de dopaj care i-a vizat pe atletii rusi.

Conform agentiei Inter-TASS, care il citeaza pe fostul director general al RUSADA, Ramil Habriev, cauza probabila a mortii lui Kamaiev ar fi un atac de cord.

"Din pacate, Nikita a decedat. Se pare ca a suferit o criza cardiaca", a declarat Habriev, adaugand ca nu stie daca Nikita Kamaiev s-a mai confruntat cu probleme cardiace in trecut.

Kamaiev, instalat la conducerea RUSADA in 2011 si care a demisionat din postul sau in decembrie 2015, in acelasi timp cu trei alti principali responsabil ai Agentiei ruse antidoping, fiind acuzat ca ar fi ajutat la disimularea a trei cazuri pozitive ale unor atleti rusi. El a incetat din viata duminica, dupa ce i s-a facut rau in timp ce schia, conform lui Habriev.

La inceputul lunii noiembrie, o comisie independenta de ancheta, mandatata de Agentia Mondiala Antidoping (AMA), a publicat un raport care scotea in evidenta un dopaj organizat in atletismul rus. Puternic implicata in acest proces, conform raportului, RUSADA si-a pierdut acreditarea fata de AMA in urma acestui scandal, la fel ca si laboratorul antidoping de la Moscova.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO