Fostul ambasador al SUA in Rusia, despre BREXIT: "Astazi este o victorie mare pentru Putin"

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18
Vladimir Putin

Fostul ambasador al SUA in Rusia, Michael McFaul (intre 2012 si 2014), a calificat rezultatul referendumului britanic privind iesirea din Uniunea Europeana drept o victorie a presedintelui rus Vladimir Putin, intr-o postare pe Twitter.

"Sunt socat de rezultatele votului! Perdanti: UE, Marea Britanie, SUA - cei care cred intr-o Europa puternica, unita si democratica. Castigatori: Putin", a scris McFaul in postarea sa. "Il felicit pe Putin cu Brexit, desi cetatenii rusi exclama: 'Putin nu este vinovat'", a mai scris Michael McFaul.

"Astazi este o victorie mare pentru obiectivele de politica externa ale lui Putin. Trebuie sa recunoastem", a apreciat fostul ambasador, potrivit caruia, desi victoria adeptilor iesirii Marii Britanii din UE nu este meritul personal al liderului rus, "desigur, aceasta va servi obiectivelor sale pe termen lung in Europa".

"Putin a deplans prabusirea URSS si a Pactului de la Varsovia, asa ca a fost incantat sa vada o ruptura in unitatea europeana", a mai apreciat acesta.

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat la 16 iunie ca nu trebuie legata problema iesirii Marii Britanii din UE de Rusia. "De fapt cred ca nu este chiar frumos sa atasezi Rusia de orice problema, chiar si de cele cu care nu avem nimic de a face, Rusia a devenit un fel de sperietoare", a spus el.

Dmitri Peskov, purtatorul sau de cuvant, a declarat recent ca Moscova este interesata in "edificarea unor relatii de parteneriat amiabile si reciproc avantajoase cu UE atat pe ansamblu, cat si cu fiecare tara membra".

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO