Fost jihadist, prins în Italia. Ce a făcut în Siria, în timp ce lupta pentru ISIS


Ultimul update: Vineri 28 Iunie 2019 18:22
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2019 18:18
Categorie: Stiri externe
Samir Bougana

Poliţia italiană a anunţat vineri că a arestat un bărbat care a luptat în Siria pentru gruparea teroristă Stat Islamic între 2013 şi 2018.

Samir Bougana, un italo-marocan de 25 de ani care a devenit radicalizat după ce s-a mutat în Germania, este acuzat că aparţine unui organizaţii teroriste, potrivit unui comunicat al poliţiei.

El a fost reţinut în Siria şi trimis înapoi în Italia unde a fost plasat în arest, au declarat procurori antiterorism într-o conferinţă, potrivit agenţiilor de presă ANSA şi Adnkronos.

Într-un comunicat iniţial, poliţia italiană a declarat că bărbatul a fost arestat în provincia nordică Brescia - unde s-a născut - şi nu în Siria.

Procurorul din Brescia Carlo Nocerino l-a descris pe Bougana ca fiind "primul combatant străin italian care a vrut să se întoarcă în Italia după ce a luptat pentru SI", potrivit ANSA.

Potrivit Adnkronos, autorităţile italiene l-au interceptat după ce Statele Unite le-au pus în contact cu miliţiile kurde siriene care l-au arestat pe Bougana în august, lângă graniţa cu Turcia.

În comunicat, poliţia italiană a declarat că serviciile de informaţii italiene, autorităţile germane şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) al Statelor Unite au contribuit la operaţiunea de arestare.

Poliţia afirmă de asemenea că Bougana era sub investigaţie în Italia din 2015, în urma unei informaţii primite de la Germania, şi că în timp ce a fost în Siria el a făcut trei copii cu soţia sa turcoaică.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO