Fost agent FBI, declarații surprinzătoare: E „clar” că „Donald Trump este compromis de ruși”

Ultima actualizare: 14-09-2020 10:50
donald trump
Profimedia

„Donald Trump este compromis de ruși”, afirmă un fost agent FBI care a luat parte la ancheta guvernamentală privind presupusele legături ale președintelui american cu Rusia.

Fostul agent FBI Peter Strzok, susține că rușii îl au la mână pe Donald Trump și de aceea acesta nu ar putea să pună interesul național pe primul loc.

„Îl au la mână ceea ce îl face incapabil să plaseze interesul național, securitatea națională, înaintea propriului său interes", a spus fostul agent FBI duminică într-un interviu la "Meet the Press" de la NBC, potrivit Business Insider.

„Una dintre cele mai importante modalități prin care guvernele străine își pot menține avantajele, cu siguranță în cazul președintelui SUA - este prin încurcături financiare", a spus agentul Peter Strzok.

„Și cred că dacă analizăm afacerile lui Trump, în special pe relația cu banii din Rusia, și, eventual, în legătură cu criminalitatea organizată și alte elemente, acele interacțiuni l-au plasat într-o poziție în care rușii au influență asupra sa și sunt capabili să-i influențeze acțiunile" a explicat fostul agent.


Fostul agent FBI a lansat o carte săptămâna trecută: „Compromis: contraspionaj și amenințarea lui Donald J. Trump”.

El a criticat ancheta desfășurată de FBI cu privire la ingerințele Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, condusă de agentul special Robert Mueller. Peter Strzok fost îndepărtat din anchetă în 2018, după ce s-a aflat de mesajele acestuia trimise unui coleg, în care îl critica pe Trump.

Există o preocupare publică că rușii ar putea din nou să influențeze alegerile din acest an, americanii urmând să aleagă între Trump și contracandidatul său, Joe Biden.

O investigație din luna trecută a arătat că administrația Trump a încercat să constrângă lucrătorii serviciilor de informații să nu elaboreze unui raport clasificat din care să reiasă că Rusia se implică în trucarea viitoarelor alegeri din noiembrie în favoarea lui Trump.

Nici Casa Albă, nici Departamentul Justiției nu comentat toate aceste informații.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO