Focar de coronavirus la un hotel din Australia. Angajaţii au întreținut relații sexuale cu suspecții de COVID

Ultima actualizare: 03-07-2020 12:42
Hotel covid
StirilePROTV

Autoritățile din Australia au demarat o anchetă după ce în statul Victoria a apărut un nou focar de coronavirus. Angajații dintr-un hotel în care erau carantinați mai mulți cetățeni străini sunt acuzați că au întreținut relații sexuale cu aceștia.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat joi că multe cazuri noi depistate la finalul lunii mai și începutul lui iunie ar putea fi legate de încălcarea regulilor de limitare a răspândirii virusului într-un hotel și va acorda 3 milioane de dolari pentru a sprijini ancheta, transmite CNN.

Autoritățile au rechiziționat mai multe hoteluri din toată țara, pe timpul pandemiei. Acolo sunt plasați în carantină pentru 14 zile toți cetățenii străini care sosesc în Australia. Doar localnicii și rezidenții permanenți sunt scutiți de la această măsură.

ABC News a relatat că 31 de persoane s-au infectat în hotelul Stamford Plaza din Melbourne, iar alte au legătură cu hotelul Rydges on Swanston.

"Este foarte de clar că ceea ce s-a întâmplat aici este complet inacceptabil și trebuie să știm exact ce s-a întâmplat", a declarat Andrews.

Infectările ar fi apărut după ce unii angajați au întreținut relații sexuale cu persoanele plasate în carantină în hotel. În același timp, paznicii acuză că nu au fost pregătiți pentru această situație și li s-a făcut doar un instructaj de 5 minute.

În statul Victoria au apărut noi focare de coroanvirus în ultimele săptămâni, ceea ce a obligat autoritățile să carantineze mai multe zone din Melbourne.

Șeful guvernului din Victoria a anunțat că nu vor mai fi primiți colători internaționali în Melbourne în următoarele săptămâni.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO