Final neasteptat pentru o "tranzactie" cu copii in Bulgaria. Si cumparatorii, si vanzatorii erau jurnalisti sub acoperire

Ultima actualizare: 21-04-2014 08:35
jurnalisti

Doi ziaristi de investigatie de la Sunday Times care au incercat, sub acoperire, sa "cumpere" un copil in Bulgaria au ajuns "victimele" unei jurnaliste sub acoperire de la postul bulgar Nova.

La anuntul dat de jurnalistii britanici Jonathan Calvert si Heidi Blake a raspuns jurnalista bulgara Veronika Dimitrova, care le-a facut jocul in timp ce o filmau pe ascuns.

Rezutatul celor doua investigatii jurnalistice sub acoperire este o inregistrare video de sase minute difuzata pe postul de televiziune Nova si postata ulterior pe YouTube.

Ambele parti au marturisit ce faceau de fapt, iar catre sfarsitul inregistrarii Nova prezinta un e-mail de la Blake, in care acesta afirma ca "ne-am amuzat foarte mult pe seama acestui lucru, nu ni s-a mai intamplat niciodata!".

"Am gasit multe femei in Bulgaria care au vrut sa-si vanda bebelusii sau dispuse sa fie mame-surogat in schimbul unor sume de bani. Dar voi?", scrie jurnalistul in e-mail, adaugand ca "noi cautam si in Romania, Georgia si Ucraina, dar si in alte tari".

The Guardian scrie ironic ca probabil acest episod nu are nimic a face cu zvonurile privind "lichidarea" departamentului de investigatii sub acoperire de la The Sunday Times.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO