Final neasteptat pentru o "tranzactie" cu copii in Bulgaria. Si cumparatorii, si vanzatorii erau jurnalisti sub acoperire

18-04-2014 17:41

jurnalisti

Doi ziaristi de investigatie de la Sunday Times care au incercat, sub acoperire, sa "cumpere" un copil in Bulgaria au ajuns "victimele" unei jurnaliste sub acoperire de la postul bulgar Nova.

La anuntul dat de jurnalistii britanici Jonathan Calvert si Heidi Blake a raspuns jurnalista bulgara Veronika Dimitrova, care le-a facut jocul in timp ce o filmau pe ascuns.

Rezutatul celor doua investigatii jurnalistice sub acoperire este o inregistrare video de sase minute difuzata pe postul de televiziune Nova si postata ulterior pe YouTube.

Ambele parti au marturisit ce faceau de fapt, iar catre sfarsitul inregistrarii Nova prezinta un e-mail de la Blake, in care acesta afirma ca "ne-am amuzat foarte mult pe seama acestui lucru, nu ni s-a mai intamplat niciodata!".

"Am gasit multe femei in Bulgaria care au vrut sa-si vanda bebelusii sau dispuse sa fie mame-surogat in schimbul unor sume de bani. Dar voi?", scrie jurnalistul in e-mail, adaugand ca "noi cautam si in Romania, Georgia si Ucraina, dar si in alte tari".

The Guardian scrie ironic ca probabil acest episod nu are nimic a face cu zvonurile privind "lichidarea" departamentului de investigatii sub acoperire de la The Sunday Times.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26