Fiii lui ”El Chapo” conduc acum cartelul. SUA se tem că pot ucide martorii din procesul tatălui

Dată publicare: 04-11-2018 17:34
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13
Sursa: New York Post,


El chapo

În timp ce "El Chapo" este închis într-o închisoare din Statele Unite, fiii acestuia au preluat conducerea cartelului de droguri Sinaloa, care continuă să prospere, relatează Daily Mail.

Mai mult decât atât, cei doi (în speță Ivan Archivaldo Guzman Salazar şi Jesus Alfredo Guzman Salazar) au iniţiat o campanie de violență ca răspuns la arestarea tatălui lor, la începutul anului 2016.

"Cei doi fraţi recurg la multă violenţă. Au prins în ambuscade militari şi încă au resursele de a-i afecta pe martori", a precizat un fost membru al Administraţiei americane Anti-Drog, citat de Daily Mail.

Temerea că siguranţa martorilor din acest caz ar putea fi periclitată a fost întărită şi mai mult de declaraţiile avocaţilor acuzării.

Foto: Jesus Alfredo Guzman Salazar, unul dintre fiii lui "El Chapo"

"Fără nicio îndoială, acuzatul şi cartelul lui au capabilitatea, resursele şi voinţa să vatameze martorii şi pe familiile acestora, chiar şi după ce au fost relocati", au precizat avocaţii acuzării, citaţi de New York Post.

Joaquin Guzman "El Chapo" Loera a stat la izolare timp de aproape doi ani de zile și este programat să apară în faţa unei instanţei judecătoreşti din Brooklyn în cadrul procesului de selectare al juriului.

"El Chapo" are 17 capete de acuzare ce privesc traficul de droguri, spălarea de bani şi conspiraţie la comiterea de crime. Pentru toate aceste capete el a pledat "nevinovat".

El s-a mai aflat de două ori în arest, în 1993 și în 2014, în ambele cazuri reușind să evadeze.

Ce este Cartelul Sinaloa

Potrivit informaţiilor oferite de STRATFOR, Cartelul Sinaloa (cunoscut și sub numele de Federația Sinaloa) este unul dintre cele mai eficiente carteluri din Mexic. Are o reţea de trafic ce se întinde în toată America de Sud, prin cea mai mare parte a Americii Centrale, şi printr-o bună parte a Mexicului. Cartelul controlează, de altfel, aproape jumătate din întreaga graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.

Foto: "El Chapo" recent arestat de Armata Mexicană

Cartelul Sinaloa s-a desprins din aşa-numitul Cartel Guadalajara, după ce a fost arestat liderul acestuia, Miguel Angel "El Padrino" Felix Gallardo. La acea dată, "El Chapo" fiind doar un locotenent al acestuia, pentru ca în cele din urmă să devină şeful cartelului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: New York Post,, Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO