Fetiță de 10 ani ucisă de o amibă "devoratoare de creier". Copila se scăldase într-un râu

17-09-2019 09:09


Lily Mae Avant

Fetița de 10 ani din SUA care a contractat o infecție din cauza unei amibe "devoratoare de creier", după ce s-a scăldat într-un râu din Texas, a decedat.

Familia lui Lily Mae Avant a confirmat, luni, decesul fetiței, într-spitalul Cook Children's Hospital din Fort Worth.

Mai multe imagini cu Lily Mae Avant în galeria foto

Fetiţa a început să acuze dureri de cap la 8 septembrie, după ce s-a scăldat în râul Brazos, simptom urmat la scurt timp de febră, scrie Agerpres.

După spitalizarea de urgenţă, medicii au descoperit prezenţa ''unei amibe foarte rare şi agresive'', potrivit familiei copilului.

''Frumoasa noastră fetiţă este în braţele lui Iisus'', a scris familia, luni, într-un grup de Facebook creat după îmbolnăvirea ei.

Departamentul de Sănătate din Texas a confirmat presei locale că ea a contractat o infecţie cu amiba Naegleria fowleri, care preferă apele dulci şi calde ale lacurilor şi râurilor, dar şi izvoarele geotermale şi piscinele insalubre.

''Amiba este prezentă în cursurile de apă dulce din Texas şi în alte locuri din Statele Unite. Cazurile sunt extrem de rare, deşi milioane de oameni înoată în lacuri şi râuri în fiecare an", a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului, Chris Van Deusen.

Această amibă pătrunde în nări şi ajunge apoi la creier, provocând migrene severe, hipertermie, probleme la nivelul gâtului şi vărsături, vertij, letargie, confuzie şi halucinaţii.

Anul trecut, un bărbat în vârstă de 29 de ani din New Jersey, Statele Unite, pe nume Fabrizio Stabile, a murit la doar o zi după ce a fost diagnosticat cu infecţie provocată de această amibă. Fluidul cerebrospinal a fost testat pozitiv pentru Naegleria fowleri, care a provocat o infecţie rară ce a fost diagnosticată la numai 143 de cazuri din Statele Unite în ultimii 55 de ani, a menţionat la acea vreme familia bărbatului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO