Festivalul în urma căruia 250.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus

Ultima actualizare: 09-09-2020 14:13
Sturgis
Getty

Peste 250.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus în urma unui festival ce a avut loc în SUA la începutul lunii august și la care au participat 460.000 de motocicliști, potrivit unui studiu realizat de economiștii de la Universitatea din San Diego.

Sturgis Motorcycle Rally este un eveniment anual de zece zile, ținut între 7 și 16 august, în statul Dakota de Sud. Sutele de mii de motocicliști care au participat nu au respectat niciuna dintre regulile de prevenție a transmiterii noului coronavirus - cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor de portecție. Acest lucru a produs încă de la început îngrijorări că ar putea duce la un număr mare de infectări, potrivit studiului Institutul de Economie a Muncii IZA și citat de NBC News.

„Festivalul Sturgis a fost una dintre cele mai mari adunări umane de la izbucnirea pandemiei COVID-19 în Statele Unite”, a spus Joseph J. Sabia, unul dintre autorii studiului.

În urma acestui festival, 266.796 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus - adică 19% din cele 1,4 milioane de cazuri depistate în Statele Unite în perioada 2 august – 2 septembrie.

Având în vedere că tratamentul pentru un bolnav de Covid-19 se ridică în medie la 46.000 de dolari, asta înseamnă că acest eveniment a costat autoritățile sanitare din SUA peste 12,2 miliarde de dolari.

„Sunt suficienți bani încât toți cei 462.182 de participanți puteau fi plătiți cu 26,553 de dolari ca să nu participe”, arată autorii studiului.

Studiu a fost realizat în baza datelor colectate de pe telefoanele mobile ale persoanelor care s-au aflat în zona localității Sturgis în prima parte a lunii august, suprapuse cu rapoartele autorităților sanitare.

În urma acestui eveniment, Dakota de Sud a înregistrat o creștere cu 35% a cazurilor de coronavirus. Statele din care au venit cei mai mulți participanți la festival - precum Arizona, California, Colorado, Iowa, Minnesota, Nebraska, Nevada, Washington sau Wyoming - au înregistrat o creștere cu aproape 11% a infectărilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!