Facebook a INTERZIS o imagine cu un model plus-size. Cum arata femeia considerata "prea grasa" pentru reteaua de socializare

Dată publicare: 24-05-2016 09:58
Dată actualizare: 27-05-2016 07:11


Tess Holliday

Facebook si-a cerut public scuze pentru decizia de a cenzura o imagine cu modelul plus-size Tess Holliday, dupa ce a sters o fotografie pe motiv ca incalca politicile de "sanatate si fitness" ale retelei de socializare.

Cherchez la Femme, un grup australian de talkshow-uri, a anuntat ca Facebook a respins un anunt publicitar in care aparea Tess Holliday, un model plus-size, in bikini. Compania a motivat ca anuntul incalca politicile Facebook, prin infatisarea trupului feminin intr-un mod neplacut, relateaza The Guardian.

Apelul facut de Cherchez la Femme s-a lovit de un nou refuz din partea retelei de socializare, care a extins motivatia spunand ca fotografia incalca politica de sanatate si fitness a companiei. "Anunturile nu pot infatisa un corp catalogat drept perfect sau indezirabil. Astfel de imagini ii fac pe utilizatori sa se simta prost in legatura cu ei insisi. Recomandam in schimb folosirea unei imagini care infatiseaza o activitate relevanta, precum alergatul sau mersul pe bicicleta" - este raspunsul dat initial de Facebook.

Cazul mediatizat a fost intampinat de revolta utilizatorilor, iar drept urmare, Facebook a emis un comunicat in care isi cere scuze pentru "confuzia creata": "Echipa noastra monitorizeaza milioane de anunturi in fiecare saptamana, iar in unele cazuri se poate intampla sa interzicem un anunt in mod incorect. Aceasta imagine nu incalca standardele noastre. Ne cerem scuze pentru eroare".

Cherchez la Femme a reactionat dur pe pagina de Facebook, unde a acuzat reteaua de socializare de discriminare pe baza greutatii.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO