Facebook a șters sute de conturi care răspândeau informaţii false despre Rep. Moldova

Ultima actualizare: 15-02-2019 15:08
facebook
Pro TV

Facebook a eliminat aproximativ 200 de conturi, deoarece răspândeau informaţii false despre Republica Moldova.

Scopul acestora era de a induce în eroare cetăţenii moldoveni, înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc la data de 24 februarie, informează joi presa de peste Prut, potrivit Agerpres.

'Având în vedere viitoarele alegeri în Republica Moldova, am vrut să explicăm oamenilor despre acţiunile pe care le-am efectuat şi despre faptele pe care le cunoaştem astăzi. Administratorii de pagini şi deţinătorii de cont au postat ştiri despre probleme politice locale, cum ar fi educaţia în limba rusă sau reunificarea cu România. Ei au postat fotografii manipulatoare', menţionează Facebook, pe blogul companiei.

O parte dintre persoanele aflate în spatele conturilor false de pe Facebook ar fi angajaţi ai guvernului din Republica Moldova, care au încercat să-şi ascundă identitatea, însă au fost descoperiţi, subliniază portalul Moldova9.com, care nu a reuşit să obţină o reacţie de la executivul de la Chişinău.

Pentru anunţurile publicate pe Facebook şi Instagram au fost cheltuiţi circa 20.000 de dolari, achitaţi în dolari, euro şi lei româneşti, potrivit Tv8.md.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO