Exploziile in lant a 7 masini-capcana au ucis cel putin 100 de persoane, in Siria. Atentatul a fost revendicat de ISIS

23-05-2016 15:16

explozii in Siria - Agerpres

Bilantul victimelor in urma exploziei, luni, a sapte masini capcana in doua localitati de coasta din vestul Siriei, bastioane ale regimului, a crescut la peste o suta de morti, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Atacurile au fost revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic (SI).

'Cel putin 48 de persoane au fost ucise la Tartous si 53 la Jableh, aparent toti civili, iar un numar mare de alte persoane au fost ranite in urma exploziei simultane a sapte masini capcana, dintre care cinci aveau la bord atentatori sinucigasi', a indicat OSDO, o organizatie neguvernamentala cu sediul la Londra, dar care dispune de o retea de surse de informare pe intreg teritoriul Siriei, relateaza Agerpres.

'Acestea sunt cele mai devastatoare atentate in cele doua localitati de la inceputul razboiului in urma cu cinci ani', a afirmat directorul OSDO.

La randul sau, agentia oficiala siriana Sana consemneaza 45 de morti la Jableh, in apropiere de Latakia (340 km de Damasc) si 20 la Tartous.

Cele doua orase, in majoritate alawite, comunitate minoritara din care face parte si presedintele sirian Bashar al-Assad, au fost relativ ferite de conflictul soldat cu cel putin 270.000 de morti pana acum.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO